Geologiens dag

Norsk Bergverksmuseum inviterer til en feiring av Geologiens dag i Geolaben, som ligger i Museet i Smeltehytta. Årets tema er "Nyttige mineraler" og museet ønsker barn i alle aldre velkommen til å utforske mineralenes ulike egenskaper. Dette arrangementet passer fint for hele familien.

  • Fluoriserende mineraler (Foto/Photo)
    1/1
    Fluoriserende mineraler Mariella Sølberg Yakubu

Ta med en stein!

Mellom 12:00 - 14:00 er museets geolog, Kåre Kullerud, tilstede for å se på steinene til barna. Har du en stein i lomma? Har du funnet et spennende mineral i skogen? Ta den med til Geolaben og få geologen til å se på den! Kanskje han vet hva det er? Barna får også en liten samleeske og stein, som en start til å begynne å samle på steiner. 

Geolab

Opplev Norges fineste periodesystem med 118 ulike mineraler, metaller og figurer! Prøv buldreveggen, som har klatreruter i ulike vanskelighetsgrader og klatregrep i norske bergarter. Lær mer om sammenhengen mellom geologi og teknologi med interaktive stasjoner og metallspillet. Opplev ulike typer mineraler og steiner, med ulike egenskaper som fluorisering, glans, radioaktivitet og magnetisme. Vi tar også frem noen skatter fra museets egne samling av mineraler.

  • Geologiens dag (Foto/Photo)
    1/1
    Geologiens dag i Geolaben

Billetter

Ordinær inngangsbillett

NB: på grunn av smittevernsrestriksjoner er det begrenset med plass i Geolaben.