Workshop med Hanne Åmli

Bli med på et spennende keramikkverksted der vi sammen skaper en installasjon som skal henge på Bergverksmuseet. Bli med og lag dine egne geologiske foldestrukturer i leire.

  • Metamorf (Foto/Photo)
    1/1
    Hanne Åmlis installasjon "Meta Morph" på Norsk Bergverksmuseum. J. Olsrud

I et møte med billedkunstner Hanne Åmli har du en sjelden sjanse til å medvirke til utstillingen “Oppdagelsen av Jotunfjeldene” på Museet i Smeltehytta. 

 Billedkunstner Hanne Åmli jobber sammen med geologer når hun lager sine skulpturer og malerier, og på dette spennende keramikkverkstedet får du lage skulpturer samtidig som du lærer om geologisk forskning. 

Under foldeverkstedet vil Åmli vise teknikker for å lage folder og mønster i keramikken, som er samme prinsippet som finnes igjen i fjellenes strukturer. 

Gjennom å jobbe med keramikken etterlikner vi såkalte metamorfe foldingsprosesser. Hanne Åmli vil undervise om strukturgeologi og hvordan grunnfjellet blir eltet og formet av store krefter i dypet som trykk og temperatur, og hvordan fantastiske mønster oppstår. 


  • Workshop (Foto/Photo)
    1/1
    Bilde fra tidligere workshop med Hanne Åmli. H. Åmli

Arrangementet er i tilknytning til utstillingen «Oppdagelsen av Jotunfjeldene» og keramikken som blir laget på kurset vil vises i utstillingen. 

Etter at utstillingen avsluttes ved Norsk Bergverksmuseum får alle deltakerne med seg keramikken hjem. Dette er en morsom og lærerik workshop som passer for hele familien.

Ved å melde seg på takker deltakerne ja til å fotograferes og filmes til bruk i museets kommunikasjonskanaler.

Vi har plass til 10 personer hver dag og du kan velge i mellom to dager. Ta med forkle eller lignende for å beskytte dine egne klær. 

Billetter til workshopen kan du kjøpe her: